ihh 728x90
29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > TÜRKİYE > 'Kar komandolarını asılsız ihbarlar yoruyor'
'Kar komandolarını asılsız ihbarlar yoruyor'

'Kar komandolarını asılsız ihbarlar yoruyor'

28.01.2016 17:37 12 14 16 18 yazdır
Erzurum'da her kar yağışının ardından 5 bin 530 kilometrelik yol ağında temizleme çalışması yapan 'kar komandoları', en çok asılsız ihbarlardan yoruluyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 30'lu derecelere kadar düştüğü Erzurum'da "kar komandoları" olarak adlandırılan ekipler, her yağışın ardından karla mücadele ve yol açma çalışması yapıyor.

Kar yağışıyla yolların kapandığı ve hayatın durduğu köylerde, insanları kent merkezlerine ulaştırmak, hastaları hastanelere yetiştirmek için uğraşan ekipler, en büyük mutluluklarını ise hayat kurtardıklarında yaşıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekibinde görevli 30 yıllık greyder operatörü Bünyamin Çember, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 senedir her kış, gece gündüz demeden yol açtıklarını söyledi.

Bazı yolları tipi nedeniyle aynı dönemde üst üste 10 kez açmak zorunda kaldıklarını anlatan Çember, "Hava sıcaklığı sıfırın altında 30'a düştüğü zaman araçlarımız mazot donduruyor. En büyük sıkıntımız araçlardaki mazotun donması ve soğuk hava" dedi.



Asılsız ihbarlar işlerini aksatıyor

Karla mücadelede işlerini en çok "hasta olduğu" yönündeki asılsız ihbarların zorlaştırdığına işaret eden Çember, şunları kaydetti:

"Böyle yapılınca bir sürü gerçek hastaya ulaşamıyoruz. Diyaliz hastası, hamile, yaşlı ve her türlü hasta var. Sıfırın altında 30 derece soğukta arkadaşlarla hiç durmadan, 7 gün 24 saat çalışmaya devam ediyoruz. Şu anda yaklaşık 150 kilometrelik, 5 köyümüzün yolu kapalı. Allah'ın izniyle de açacağız. Ambulansın çıkmadığı zamanlarda onların önlerinde giderek yol açıyoruz veya hastaları kurtarıp ambulansa teslim ediyoruz. Bu da bizim görevimiz."

Ekipten Fikri Kalaycı da gece gündüz vatandaşa hizmet ettiklerini belirterek, "Sürekli dağda taşta hasta kurtarıyoruz, vatandaşın ihtiyacını karşılıyoruz. Muhtarların yüzde 80'i bizi tanır. Bizi 'kar komandosu' olarak bilirler. Allah'ın izniyle açamayacağımız köy yolu olmaz. Vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet ederiz" diye konuştu.

"Erzurum kırsalında 5 bin 530 kilometre yol ağına sahibiz"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ise kentte yoğun kar yağışının ardından ekiplerin 20 ilçede 5 bin 530 kilometrelik yol ağında çalıştığını anlattı.

Vatandaşların rahat ulaşımı için ekiplerin 24 saat prensibi doğrultusunda vardiya sistemiyle çalıştığını ifade eden Keskin, çok zor şartlarda vatandaşa hizmet verdiklerini dile getirdi.

AA


Kaynak : Trthaber.com.tr

ihh 468x60
Kategorinin Diğer Haberleri